van winkel naar [winkel én webshop]


MERS heeft sinds 1980 ruime ervaring met het opstarten van veranderingsprocessen.
Zelf hebben we sinds 2003 een boekenwebshop op www.mers.be.
We zijn blijven innoveren en de nieuwe generatie binnen ons bedrijf spitst zich toe op informatietechnologie.
Met die ervaring en IT-skills kunnen we vandaag uw webshop bouwen.

de klassieke winkel

Het aantal leegstaande winkelpanden neemt al 10 jaar op rij toe. Begin 2018 stond in Vlaanderen 9,3% van de winkels leeg. Het traditionele winkelmodel staat onder druk. Klassieke winkels moeten zich herpositioneren op een markt waar winkelen in baanwinkels en via het internet elk jaar aan belang wint. Als u denkt aan een webshop dan bent u bij MERS aan het goede adres.

uw webshop

Bij het bouwen van een webshop en de daaraan verbonden database hebt u een plan nodig. Het zal nodig zijn uw gehele organisatie af te stemmen op de introductie van dat nieuwe verkoopkanaal. Niet te onderschatten is de transitie van mondeling advies naar een gedetailleerde schriftelijke beschrijving van elke product, aangevuld met beelden. Bovendien volstaat het niet uw webshop online te zetten en af te wachten.

mailings & nieuwe klanten

Een webshop moet geactiveerd worden. Mailings zijn absoluut nodig om nieuwe klanten de weg te wijzen. Zij zullen immers zorgen voor de groei van uw omzet.
Met mailings en een webshop kunt u klanten bedienen die veraf wonen en die tot nu toe uw winkel niet kennen. Een webshop breidt uw actieradius uit en net daar liggen uw kansen.

bestelling & totaalprijs

En dan komen de eerste bestellingen. Het is de bedoeling dat u daarop snel en accuraat reageert. De klant verlangt duidelijkheid over de totale prijs, inclusief BTW en verzendkosten. De behandeling van een bestelling moet van u zo weinig mogelijk inspanning vragen. MERS automatiseert dat gehele communicatieproces. De orders worden weggeschreven naar de database van de webshop.
Als er geen hoge verzendkosten zijn (dat hangt af van het type product en de prijs), dan overweegt u best om die niet door te rekenen. Bovendien vereenvoudigt dat de afhandeling van het order.

van betaling tot facturatie

De bankwereld heeft slim ingespeeld op aankopen via het internet. De klassieke overschrijving, VISA en PayPal blijven het goed doen; maar er zijn ook nieuwere betaalprocedures en de commissies verschillen.
Als u niet kiest voor betaling op voorhand dan moet u een debiteurenbewaking uitbouwen. Dat raden wij af.
Houdt tenslotte rekening met een volledige automatisering van de facturatie. Ook dat facet van het gehele proces verzorgt MERS.

verpakking & verzending

Het spreekt vanzelf dat de verpakking aangepast moet zijn aan de afmetingen en de kwetsbaarheid van het product. Het aanmaken van het adresetiket (dat ook het retouradres bevat) is vrij eenvoudig te koppelen aan de gegevens uit de database. Het integreren van uw barcode-systeem schept bijkomende mogelijkheden. De opvolging van een zending kan doorgaans met track & trace.

MERS helpt u van A naar Z

Verandering is nooit makkelijk. MERS biedt als ervaren partner geen pakket maar een totaaloplossing aan, afgestemd op uw specifieke noden. Wij helpen u van A naar Z, van winkel naar winkel met webshop. Het opzetten van een webshop is geen eenvoudige zaak maar dat kan enkel in een doorgedreven samenwerking. Uw expertise, gekoppeld aan de onze, kan tot een succesformule leiden.


Contacteer ons

Ja, uw aanpak van een WEBSHOP interesseert mij. Ik laat mijn gegevens achter.


(*) Deze velden zijn verplicht in te vullen